Mazilo proti klopom
Lepota in zdravje Preventiva Repelenti

Sprej proti klopom iz naravnih sestavin, ki vas bo učinkovito zaščitil

Sprej proti klopom oziroma proti ugrizom teh nevarnih živali, vas bo ustrezno zaščitil, ko se boste odpravili na sprehod skozi gozd, na pohod ali pa preprosto na delo na travnik. Odličen je za vse, ki živijo v obgozdnem pasu na katere dnevno preži toliko večja nevarnost nevarnost. Sredstev, ki odganjajo krvosese je na trgu mnogo, zagotovo pa je sprej proti klopom najbolj priljubljena izbira, saj je tudi najbolj enostaven za nanos. Lahko pa se odločite tudi za nakup mazila proti klopom.

Sprej proti klopom

Mazilo proti klopom – na tržišču jih je mnogo, katero izbrati?

Klopi oziroma znanstveno Ixodoidea so naddružina pajkovcev, ki se, če še niste vedeli, klasificirajo v skupino pršic ali Acarina. Poznamo jih več vrst, vsem pa je skupno da so zunanji zajedavci, ki se hranijo na vretenčarjih. Za sesanje krvi imajo posebno prilagojen obustni aparat, ki vsebuje posebne žleze. Te izločajo slino, ki vsebuje encime za zaviranje strjevanja krvi. Splošno se delijo na mehke in trde.

V Sloveniji najdemo človeku najbolj škodljivo vrsto – gozdnega klopa ali Ixodes ricinus, ki prenaša lymsko boreliozo, bolezen, ki jo povzroča bakterija Borellia burgdorferi, ki se naseli vanj. Je zoonoza, prenaša se iz živali na ljudi. Prizadene kožo, živčevje, srce, sklepe in oči. Drugo bolezen, ki jo lahko ti krvosesi prenašajo je meningoencefalitis. To je virusna bolezen osrednjega živčevja, ki je v Sloveniji endemično prisotna. Na srečo zanjo obstaja cepivo in jo tako lahko preprečimo.

Razlogov zakaj se posluževati spreja proti klopom imamo tako dovolj. Tveganje ugriza je največje predvsem v spomladanskih in jesenskih mesecih, saj so takrat živali najbolj aktivne. Mazilo proti klopom deluje tako, da zmede vohalne receptorje krvosesa in tako ne uspejo prepoznati vonja človeške kože s čimer se avtomatsko zmanjša možnost ugriza. Pomembno je, da se odločite za nakup pršila proti klopom, ki vsebuje naravne učinkovine. Pogosto so na trgu namreč izdelki, ki so sintetičnega izvora in zdravju škodljivi ter kožo dodatno iritirajo.

Pršilo proti klopom

Učinkovito pršilo proti klopom iz naravnih sestavin

V podjetju Tosama vam tako nudimo naravni produkt. Izberite zeliščno pršilo proti klopom in komarjem Cvetko. Narejeno je iz izvlečkov in eteričnih olj zelišč, ki odganjajo omenjene živali. Je 100 % naravno in brez kemičnih snovi ter vsebuje BIO in veganski certifikat. Ima prijeten vonj in ne pušča sledi na oblačilih, kar je največja težava mnogih produktov.

S pršilom proti klopom se popršite po potrebi, pred odhodom v naravo in v kolikor boste zunaj ostali več kot 4, ure nanos ponovite. Sredstvo nanesite na izpostavljene dele telesa, z razdalje 15-20 cm v enakomernem sloju. Pred uporabo izdelek pretresete. Izognite se področju oči ali poškodovani koži.

Drugi izdelek, ki ga ponujamo je sprej proti klopom Jungle Formula. Omogoča kar do 8 ur zaščite in ne pušča madežev na oblačilih. Primeren je za uporabo pri odraslih in otrocih starejših od treh let. Pomembno je, da se zavedate, da je ta produkt biocid, zato je treba upoštevati varnostna navodila, ki so priložena izdelku.

Mazilo proti klopom

Sredstvo proti klopom tudi za male živali – izberite ultrazvočni odganjalec

Kot smo v nevarnosti pred ugrizi ljudje, so v nevarnosti še nekoliko bolj (zaradi nižje rasti), tudi hišni ljubljenčki. Izberite alternativno metodo odganjanja krvosesov. Tickless Pet je ultrazvočni odganjalec teh nadležnih parazitov (tudi bolh), namenjen za pse in mačke. Omogoča 6-12 mesečno zaščito po sami aktivaciji in deluje na področju 1,5 m okoli živali. Ima 94 % učinkovitost in ne vsebuje nobenih škodljivih kemikalij ter dišav.

Varen je za uporabo tudi pri mladih, starejših, bolnih in brejih živalih. Klinično je bilo dokazano njegovo delovanje in nudi zaščito za vse letne čase. Paziti morate le, ker naprava ni vodoodporna zato bo v stiku z vodo prenehala delovati. Naprava deluje na oddajanju zvoka frekvence 40 kHz, ki jo psi in mačke ne zaznajo, zato zanje ne bo moteča. Namesti se na ovratnico in nato se odstrani aktivacijski listek – popolnoma preprosto.

Podoben repelent je na voljo tudi za ljudi. Tickless Human je primeren za vsa starostna obdobja. Deluje v območju dveh metrov okoli človeka. Je prav tako brez kemikalij in dišav, ki bi lahko škodovale zdravju ter omogoča 94 % zaščito. Napravo je mogoče izklopiti, ko je ne potrebujete več. Izklopi se tudi sama po 8 urah delovanja v kolikor bi to pozabili storiti. Življenjska doba delovanja je 3000 ur.

Namestite jo enostavno na vrvico ali sponko. Ne smete jo prekriti z oblačili, saj s tem prekinete oddajanje ultrazvočnih valov, ki bi zmedle klope. Varuje tudi hrbet, ne glede na to, če jo boste nosili na sprednji strani. Z napravo boste varni in brezskrbni.

Sredstvo proti klopom

Sprej proti klopom pa ni dovolj za učinkovito preprečevanje posledic ugrizov

Ključno je, da ne pozabimo, ko se vrnemo s sprehoda, čeprav smo uporabili ustrezno mazilo proti klopom, pregledati svojega telesa. Pozorni moramo biti predvsem na predele pregibov, kjer se ti radi prisesajo. Skupaj s samopregledovanjem bomo zagotovo poskrbeli za najvišjo varnost in zaščito pred krvosesnimi živalmi. Previdnosti ni nikoli preveč, zato pazite nase in na svoje otroke.

Sredstvo proti klopom