Liposomski vitamin C
Lepota in zdravje Prehranska dopolnila Vitamin C

Vitamin C tablete | Liposomski vitamin C za otroke

Vitamin C je antioksidant, ki ga najpogosteje užijemo v sadju in zelenjavi. Pomanjkanje pogosto nadomeščamo s prehranskimi dopolnili, kot so vitamin C tablete.

Njegovo sodelovanje je ključno pri nastajanju kolagena. Kolagen je beljakovina, ki sodeluje pri rasti in obnovi kosti in mišic, ključna je pri obnavljanju ter ohranjanju vlažnosti kože, najbolj pa se povezuje z ohranjanjem vitalnosti in videza mladosti. Sodeluje pri hitrejši obnovi celic in preprečevanju pred poškodbami saj je tkivo odpornejše.

Z doseganjem zaželene dnevne količine telesu torej zagotavljamo glavni sestavni del, ki zagotavlja tvorjenje snovi za normalno delovanje tkiv. Ta imajo pomembno vlogo pri uravnovešenem delovanju organizma.

Kot antoksidant ima pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema, ki je naš obrambni mehanizem pred infekcijami virusov in napadom bakterij. Varuje nas pred vsakodnevnim vplivom okolice na naše notranje ravnovesje in se odzove ob morebitnem napadu.

Vitamin C tablete

Kateri vitamin C za otroke in zase naj kupim v zimskem času?

Če se sprašujete katero prehransko dopolnilo se bori s stresom, vas varuje pred okužbami in pomaga pri okrevanju po operacijah, je odgovor liposomski vitamin C. Ta je v primerjavi z drugimi oblikami bolj odporen na razgradnjo pri prebavi. Zaradi boljše absorpcije v telo, je dodatek bolj učinkovit, saj z višjo absorpcijo doseže višjo razpoložljivost v telesu.

V krvnem obtoku se zadržuje kar dvakrat dlje, zato je delovanje na telo dolgotrajnejše, njegova frekvenca vnosa pa se znatno zniža. Pomembno je da tablete ali dopolnilo v drugi obliki zaužijete vsak da saj bodo le tako učinki res izrazito opazni.

Pomanjkanje se kaže v suhi koži, pretirani utrujenosti ali hitri utrudljivosti in v slabem delovanju imunskega sistema, ki se kaže v pogostih obolenjih. Že po trimesečni uporabi liposomskega vitamina C se opazi bolj napeta in sijoča koža, vač imusnki sistem bo okrepljen, izboljša se kvaliteta žil.

Težavam, ki jih povzroči pomanjkanje se izognemo s tem, da z uživanjem začnemo zgodaj. Z uživanjem zadostne količine skozi celo življenje zagotovimo daljšo naravno proizvodnjo kolagena v telesu in vsesplošno boljše delovanje imunskega sistema. Vitamin C tablete so priporočljive tudi za otroke, saj se že takrat opazijo pozitivni učinki. Otroci bolj aktivni in pogosteje izpostavljeni okužbam, zato jim prehransko dopolnilo nudi nujno zaščito pred dnevnimi vplivi na telo.

Tudi če je liposomski vitamin C del naše vsakodnevne prehrane pa je za optimalne rezultate pomembna dovoljšna hidracija telesa. Delovanje jeter in ledvic je namreč zelo odvisno od zadostne količine vode. Organi s pomočjo zaužitega liposmskega vitamina C in z razstrupljanjem telesa preprečujejo nastanek vnetij ali okužb.

Liposomski vitamin C

Na voljo je tudi vitamin C za otroke

Ta je pripravljen v manjših odmerkih, saj je priporočen dnevni vnos nižji. Liposomski vitamin C je nežnega okusa, lahko ga uživamo samostojno ali z kozarcem voda. Jemljemo ga na prazen želodec ali eno uro po užitju hrane. Najbolje je, če ga zaužijete z vodo, priporočeno razmerje je 500 ml na 1000 mg, kar je priporočena dnevna doza dopolnila. Priporočene doze se ne sme prekoračiti.

Na naši spletni strani se lahko prepričate kateri vitamin C je najboljši za vas in vaše malčke. Ponujamo dopolnila v kapljicah, praških, na voljo so tudi kapsule in tablete vitamina c.

Vitamin C za otroke

Liposomski vitamin C tablete za hitrejšo obnovo celic in obrambo pred boleznimi

Ko zbolimo je zelo priporočljivo jemati vitamin C tablete, ki nadomestijo primanjkljaj zaradi višje porabe hranilnih snovi pri zaščiti celic med napadom virusa ali bakterije. Liposomski vitamin C je tudi pomemben regulator nastajanja belih krvnih celic, ki so del obrambnega mehanizma našega telesa.

Njegova absorpcija je odvisna od količine vode v telesu in od njegove vrste, pri čemer je najboljši zauživanje liposomski vitamin C. Z doseganjem zaželenih količin dnevnega vnosa
prav tako olajšamo postopek absorpcije železa med prebavo, s čimer oskrbuje organizem s pomembnimi hranili. Ker je topen v vodi ga telo ne more zadrževati v telesu, saj ga izločamo v urinu in ga moramo zaužiti vsak dan sproti, zato so vitamin C tablete priporočljivo prehransko dopolnilo.

Vitamin C in ostala prehranska dopolnila

Otroci morajo zaužiti okoli 1000 mg dnevno odrasli pa tudi do 5000 mg odvisno od življenjskega sloga. Več ga morajo zaužiti športniki, kadilci in posamezniki z določenimi bolezenskimi stanji, katerim se zaradi boljše absorpcije priporoča uživanje liposomskega vitamina C. Priporočljivo je da ga uživajo tudi tisti, ki ste izpostavljeni večji količini psihičnega ali fizičnega stresa.

Priporočamo prehranska dopolnila, ki vsebujejo bolj učinkovit liposomski vitamin C, za ohranjanje odpornosti tudi med zimskim porastom okužb in padcem temperatur.

Človek sam ne more sintetizirati liposomskega vitamina C, kljub temu da je njegova vloga v telesu nepogrešljiva. V telo ga vnašamo z zeleno zelenjavo, kot je brstični ohrovt, brokoli, veliko ga je tudi v papriki in peteršilju, od sadežev pa je z njim najbolj bogato jagodičevje, kot je črni ribez. Dnevno dozo najlažje dosežemo tudi z uživanjem prehranskih dopolnil. Lahko se odločite za tablete, v vodi topne praške ali pa ga zaužijete v kapsulah. Ob pomislekih kateri vitamin C izbrati pa se posvetujte z osebnim zdravnikom ali drugim zdravstvenim svetovalcem.

Kateri vitamin C izbrati