vgradni bazen
Domači kotiček

Vgradni bazen: najboljši nasveti za popestritev vgradnega bazena

Vgradni bazeni so tisti, ki jih pripeljemo iz tovarne in jih direktno vgradimo v prej izkopano jamo. Pri slednjih ne gre za dejansko zidanje in oblaganje betona s ploščicami, vendar vam celotno lupino bazena že dostavimo na dom.

Prednost vgradnega bazena je tudi to, da pod bazenom ni potrebno narediti betonske temeljne plošče. Bazen preprosto položimo z avtodvigalom na tampon iz peska. Ponujamo najrazličnejše dimenzije in velikosti v različnih variacijah, vaša naloga pa je, da se odločite za vam najljubši model.

Dopolnite vgradni bazen s solarnim tušem

Solarni tuš v bližini je zelo zaželen element, saj deluje v dobrobit bazena in kopalca. Če se kopalec pred kopanjem stušira, to zmanjšuje količino krem, znoja in bakterij v vgradnem bazenu, kar pa zavira razvoj mikroorganizmov v vodi. Po kopanju se kopalec lahko ponovno umije z vodo iz solarnega tuša in tako s svojega telesa spravi klor, ki ima po mnenju večine neprijeten vonj.

Solarni tuš, kot že ime pove, vodo ogreva s pomočjo sonca in solarnih celic. Topla voda je poleg vgradnega bazena vedno priljubljena, saj omogoča vsaj mlačen tuš po kopanju. Kapaciteta tople vode je različna glede na model tuša, ki ga izberete, vendar se v glavnem giblje okrog 30l.

solarni tuš

 

Nadgradnja vgradnega bazena z vodno fontano in slapom za bazen

Klasičen vgradni bazen lahko enostavno in hitro popestrite s ti. »vodnimi atrakcijami«. Te bodo vaš bazen naredile še posebno zanimiv in privlačen za goste in obiskovalce. Slap je že v naravi zelo priljubljena atrakcija, zato slap za bazen ne bo izjema.

Z vodno fontano ustvarite valovanje stoječe vode, hkrati pa lahko ustvarite mini masažno točko za kopalce. Naj bo bazen vaša točka sprostitve, kjer odmislite vse ostale težave tekočega dne.

V naši ponudbi vgradnih bazenov lahko najdete ogromno možnosti za najrazličnejše masažne šobe. Najpogostejše so stenske masažne šobe, pogosta pa je tudi biserna masaža. Ta je umeščena na klop v bazenu in tako omogoča sproščeno vzdušje še posebej ob večerih.

slap za bazen

 

Vgradni bazen: osvetlitev

Poleg vodne fontane in slapa za bazen je pomembna tudi osvetlitev. Luči, ki so nameščene v stene bazena, lahko ustvarijo najrazličnejše ambiente, odvisno katere luči se izbrali. Osvetlitev bazena ponoči predstavlja zanimivo vodno telo in instantno ustvari videz premožnega in elegantnega.

Določeni modeli omogočajo spreminjanje barve vse od rdečih do rumenih tonov, nekatere luči pa omogočajo samo spreminjanje jakosti svetlobe. Za vsa dodatna vprašanja na preprosto kontaktirajte in z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri.

osvetlitev bazena