vzmetnice 190x90
Poslovni kotiček

Vzmetnice 90×190 – kako izbrati vzmetnico za spanje?

Vzmetnice 90×190 – kako izbrati vzmetnico za kvaliteten spanec?

Vzmetnice 90×190 so precej pogosta izbira v številnih stanovanjih in hišah. Kvaliteta je pri izbiri vzmetnice nujna. Samo kvalitetno ležišče nam lahko namreč zagotovi trden in sproščujoč spanec, ki nas bo napolnil z energijo za prihodnji dan.

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri vzmetnice 90×190

Tudi pri izbiri vzmetnice 90×190 je najpomembneje, da naša hrbtenica ves čas ostaja v ravnem položaju, poleg tega pa ji mora ležišče zagotavljati zadostno mero opore. Izbira vzmetnice je odvisna predvsem od našega spalnega položaja, teže, pa tudi od osebnih preferenc.  Seveda je pri izbiri vzmetnice 90 krat 190 potrebno upoštevati tudi ceno, vzdržljivost in morebitne težave med spanjem (sem uvrščamo alergije, prekomerno potenje, bolečine v hrbtu itd.)

Katero vrsto vzmetnice 190×90 izbrati?

vzmetnice 90x190

Med najbolj priljubljene še zmeraj uvrščamo vzmetnice 190 krat 90 narejene iz spominske pene ali iz žepkastih vzmeti. Kljub temu pa nam trg ponuja številne druge materiale, iz katerih so vzmetnice izdelane, ki prav tako ponujajo obilico udobja in se lahko pohvalijo s številnimi prednostmi. Eden izmed takšnih materialov je na primer lateks.

Vzmetnica 90×190 mora biti primerno trda, da nam zagotavlja udoben spanec

 

Kot smo omenili že zgoraj, veliko vlogo pri izbiri vzmetnice 90 krat 190 igra njena trdota. Vzmetnica 90 krat 190 je lahko mehka, trda ali srednje trda. Izbira trdote je v veliki večini primerov odvisna od tega, v katerem položaju spimo. Med najbolj priljubljene še zmeraj uvrščamo srednje do srednje trde vzmetnice, saj ustrezajo širokemu spektru potreb.

Poleg izbire prave vrste vzmetnice in stopnje trdote moramo upoštevati tudi morebitne posebnosti, ki so vezane na vaše spanje.

vzmetnica 90x190

Kaj pa, če se soočamo z bolečinami v hrbtu?

Če se na primer soočate z bolečinami v hrbtu, se je najbolje odločiti za vzmetnico 90×190, ki premore vsaj nekaj pene za razbremenitev pritiska. Vzmetnica 90×190 naj bo v primeru bolečine v hrbtu srednje trda, saj tako omogoča pravšnjo podporo hrbtenici in njeno poravnavo.

Kako pa je pri izbiri vzmetnice 190×90 v primeru alergij?

Če se soočamo z alergijami, je potrebno pri nakupu vzmetnice 190 krat 90 še dodatno razmisliti. Vzmetnica 90×190 mora biti v primeru alergij čim bolj zračna. Pršice, ki velikokrat povzročijo alergije, imajo namreč rade vlažno in toplo okolje in se tako v zračni vzmetnici ne bodo dolgo zadržale. Seveda velja v primeru težav z alergijami poskrbeti tudi za to, da so rjhuje, ki jih uporabljamo, pralne pri visokih temperaturah.