napajalniki za led trakove
Proizvodni kotiček

Napajalnik za LED luči in napajalniki za LED trakove: kako najti prave?

Napajalnik za LED luči mora imeti prave vrednosti

Napajalnik za LED luči je poglavitni sestavni del LED razsvetljave, saj le-ta lahko le z njim dejansko pravilno deluje. Enako velja tudi, ko govorimo o napajalnikih za LED trakove. Pri izbiranju pravega sta najpomembnejša podatka, ki ju moramo poznati preden se odločimo za nakup: kakšna je izhodna napetost LED napajalnika za luč in kakšna je njegova moč.

Napajalniki za LED trakove bodo pravi, če bodo imeli pravo moč

napajalnik za led trakove

 

Moč napajalnika za LED luči oz. napajalnika za LED trakove mora ustrezati posamezni LED razsvetljavi oz. modulu. Vrst trakov in modulov je namreč zelo veliko. K sreči je na vsakem navedeno, kakšno moč ima, zato je izbira nekoliko lažja.

Ko govorimo o LED traku, je moč zapisana na meter, pri drugih LED modulih pa je direktno izpostavljena prav sama moč. Napajalniki za LED trakove morajo torej imeti tolikšno moč, kot je metrov LED traku. Njihovo moč posledično izračunamo tako, da seštejemo posamezne metre, ki jih z napajalnikom želimo napajati. Pri napajalniku za LED luči oz. druge LED module pa je računanja manj.

Napajalnik za LED luči: pomembna je tudi njihova izhodna napetost

Kot rečeno, moramo pri izbiri napajalnika za LED luči oz. napajalnika za LED trakove poleg moči delovanja poznati tudi njihovo izhodno napetost. To vrednost običajno določimo lažje, kot napajalno moč.

Večina LED trakov in drugih modulov deluje na 12V. Pomembno je torej, da ima tudi napajalnik za LED luč pravo vrednost izhodne napetosti glede na njegove potrebe. Običajno je ta vrednost navedena kar na samem napajalniku.

Napajalniki za LED trakove in druge module, ki jih lahko dobite v podjetju Trendlight

V podjetju Trendlight je na voljo veliko različnih napajalnikov za LED luči in LED trakove. Ti imajo različne oblike in vrednosti izhodne napetosti ter moči. Prav zaradi tega boste zagotovo našli pravega zase.

Na voljo je velika izbira takšnih s konstantno napetostjo 12V, za katere smo ugotovili, da so najpogostejša izbira kupcev, saj ima večina LED modulov takšno moč. Lahko pa izberete tudi druge. Kot na primer napajalnike za LED luči s konstantno napetostjo 24V. Na voljo so tudi napajalniki z drugačnimi vrednostmi.

Da bo izbira napajalnika za LED luči enostavnejša, se posvetujte z njihovimi svetovalci. Zagotovo vam bodo znali svetovati, kakšen napajalnik za LED trakove, luči in druge module je najbolje izbrati. Tako vam ne bo potrebno preračunavati in razmišljati, katera vrsta in vrednost bi bila prava za vas.

napajalnik za led luči