vgradni kotni kamin
Poslovni kotiček

Kamini slovenskega podjetja so trajnostni in estetski

Kamini za vsakogar in za vsak prostor, tudi brez dimnika

Pravimo, da je središče vsakega doma soba, v kateri se ljudje zbirajo in družijo. Navadno je to dnevna soba, katere središče pa je v veliko primerih kamin. Že v preteklosti so se ljudje radi zbirali ob ognju, saj jim je nudil varnost in toplino.

Tako kot včasih se ljudje tudi danes dobivamo ob virih toplote, kjer lahko poklepetamo, najpogosteje ob domačem kaminu. Kamin je kot srce hiše, ki nam daje toplino z vsakim utripom. S podjetjem ekokamini.eu imate na izbiro številne različne kamine od klasičnih kotnih, do vgradnih kotnih kaminov in tudi električne kotne kamine.

Kotni eko kamini lastnikom prihranijo nenehno čiščenje, odnašanje pepela, vsakoletno spravljanje drv in obiske dimnikarja. Za svoje delovanje okrasni kamini namreč ne potrebujejo dimnika.

Kotni kamini se namestijo v vogale sob

kotni kamin

Kotni kamini so kamini, ki se namestijo v kot prostora. Njihov namen je predvsem preprostost in minimalističnost. Zavzamejo malo prostora, a imajo vseeno velik vpliv na vzdušje v prostoru. Nameščeni so v stene, zato ne zavzemajo nobenega dodatnega prostora.

Okrasni kamni se ponašajo z atraktivnim dizajnom, ki pritegnejo vsak par oči. Poleg visokega standarda in dobre kvalitete pa jih krasi še dostopna cena. Moderni kamini na bioetanol so odličen in izjemno praktičen dodatek k modernemu stanovanju, ki pričara posebno romantično vzdušhje in toplino.

Vgradni kotni kamini  – minimalizem in zlitje s prostorom

Zaradi svoje minimalističnosti so ti vgradni kotni kamini zelo popularni, prav tako pa pripravni. Ker se popolnoma vgradijo v steno, to pomeni, da se zlijejo z okolico. Zaradi tega so primerni za prav vsak prostor v hiši. Iz tega sledi, da lahko kjerkoli v svoji hiši ali stanovanju ustvarite prijetno vzdušje, pa naj bo to dnevni prostor, kopalnica ali pa spalnica.

Idealni so za oblikovanje moderne notranjosti, prav tako pa so okrasni kamini primerni za vgradnjo v klasično opremljenih stanovanjih. Kamini na bioetanol pa niso le zelo primerni saj ne smrdijo, ne potrebujejo drv in ne puščajo pepelo. Temveč so tudi vedno bolj uporabni, saj je zanimanje za njih vedno večje, kajti to so kamini prihodnosti. Če ste v stiski s prostorom, ali če se želite izogniti stalnemu čiščenju pepela in prinašanju drv v stanovanje, je vgradni eko kamin na bioetanol prava izbira za vas.

Podjetje Ekokamini tudi proizvaja svoj lastni bioetanol, s katerim lahko napajate svoje kamine po zelo ugodni ceni. Tako na enem mestu dobite vse, kar potrebujete za svoj romantični večer ali preživljanje prostega časa ob toplem plamenu.

Kotni električni kamin združuje trajnostnost in estetiko

kamini

Kotni električni kamini so sodobni kamini, ki delujejo na elektriko. S pomočjo sodobne tehnologije so prav tako minimalistični kot moderni kamini na biološka goriva. Kljub temu, da prostor prijetno prebudijo in ustvarijo prijetno atmosfero, vseeno porabijo malo električne energije. S trenutnim stanjem energentov in konstantnim višanjem cen goriva in elektrike, majhna poraba vodi do bistvenih prihrankov.

Električni kamini so prav tako kamini prihodnosti, saj človeštvo želi zmanjšati svojo odvisnost od bioenergentov, kot sta nafta in les. Želimo izvesti prehod na bolj naravne načine pridobivanja elektrike in ogrevanja. Ta trend nakazuje vedno več avtov na električni pogon, kmalu pa se bodo tovrstne tendence poznale tudi pri našem vsakdanjem bivanju. Kotni kamini zavzamejo skorajda nič prostora, kar je pomemben podatek za tiste, ki živite v manjših stanovanjih.

Na spletni strani ekokamini.eu najdete celoten repertoar ponudbe kaminov. Izbrane modele vam dostavijo in opravijo tudi montažo, ki je narejena hitro in učinkovito. Privoščite si svoj košček sanj in si jih pogrejte s toplimi kamini na biološko razgradljivo gorivo bioetanol. Obiščite spletno stran podjetja in izberite iz pester ponudbe v galeriji fotografij.